ekipmanlar aynıysa, kafa kafaya bir savaş olur. savaş meydanında kimse geri adım atmaz, atarsan ölürsün çünkü. hatta zeka seviyeleri günümüz ateistleri düşünülürse yenebilirler.
ateistlerden kurulmuş bir ordu neden olsun ki ne yada kimin için savaşacak hadi müslümanı anlarım cihat anlayışı var.
ateistleri severim çünkü adam ayırmazlar,inanan kimse diye hor görmezler, kendilerini üstün tutmazlar, kimseye zarar vermezler, kendi halinde etliye sütlüye karışmadan yaşar giderler. müslümanlar öyle mi herşeye herkese hatta müslümana bile karışacak illa.
eğer birgün böyle bir ordu kurulursa hak yiyen hayvanlara eziyet eden oan buna şuna karışan ayıran ayrıştıran şucu bucu diye insanları birbirine düşüren müslümanlar yenilir. geriye kalan diğer müslümanlar ve ateistler ve diğer bütün inanç sahipleri mis gibi yaşar bu dünyada
ben de bir ateisttim, kendi fikrim şudur ; kendin gibi diğer ateistlerin de savaş yanlısı olacağını düşünmüyorum. insanın medeni bir şekilde konuşup anlaşamayacak şeyler olduğunu sanmıyorum ama illaki savaş olacaksa ateist daha güçlüdür. müslüman cihatçıdır işi kesip biçmek insan vurmaktır. çok plan yapmazlar 'bam bam' takılırsa genelde. ama ateistler günümüzde daha zeki daha düşünebilirler, dolayısıyla güzel bir plan iyi bir strateji ile daha güçlü olacaklarını düşünüyorum.
sorun ölümü hastalık olarak görmekte sanırım, bunu doğal döngünün bir parçası olarak görmeyi becerebilirseniz, bunun bir hastalık olmadığını da anlarsınız belki. "neden ölümden korkuyorum?" sorusunu sorunuz kendinize.
hastalık olarak görmeyi neye istinaden çıkardınız? ikincisi, bir şeyi (ölümü) kafanızdan olmadık yere tespit yapıp, değerlendirmek ne kadar doğru? yanı hastalık olarak görülmemişki zaten
ateistler hiç bakımdan güçlü değlidir. bir şeyi red etmek ve inanmamak güç katmaz. askerlik de öyle. müslüman askerde " ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı vardır. ateistler de bu yok. ölürsem "niyazi". kalırsam "canlı niyazi".
ateistler "sorgulayabilme" bakımından güçlüdür. sorgulamak araştırmaya teşvik eder, araştırma bilgiyi getirir, bilgi ise mutlak güç demektir. herhangi bir dine mensupsanız, en azından bir kutsalınız vardır bu da sizi en azından bir konuda(ki kitaplarda bir çok konudan bahsedildiğini bildiğimiz için birden çok olduğu aşikar) sorgulamadan itaat etmek durumunda bırakır. bilmem anlatabiliyor muyum..............
dikkat ederseniz müslümanlarla kıyaslamadım, hiçbir bakımdan güçlü değildir cümlesine güçlü olduğu kısmı ekledim, böylelikle müslümanlardan her türlü daha güçlüdür demedim yani. ayrıca o yazının öznesi sorgulamak, araştırmak değil orada sorgulama araştırmaya teşvik eder yazıyor sorgulamadan hiçbir şey araştırılamaz yazmıyor. ayrıca araştıran müslümana denk geldim(fakat kitabını sorgulayana denk gelmedim ki sorgulasın demiyorum ama gördüğünüz gibi sorgulayamadığı noktalar var diyorum trick noktası burası), insanlardan bilgi edinirken dinlerine göre ayırt etmiyorum hatta bu benim hiç umrumda olmuyor, sağolun desteğiniz için.
konu basit müslüman ordu. ateist ordu burdaki mesaj da şu bana göre. ölmek..(savaş gül atma sanatı değil sonuçta)
gelinen nokta. sorgulayabilme. sorgulamak bir insanı güçlü yapmaz. sürekli araştırmak güçlülük belirtisi değildir diyorum ben de. suya ihtiyacı olar bir insanın en baştan "suyu" sorgulaması araştırması lazım. hastanın önce ilacı sorgulaması lazım. ateistler maalesef sorgulamıyor. veya doğru şeyi sorgulamıyor. sorguladığı şeyler tamamen, kendini meşgul etme ve zaman kaybetmeden ibaret. tanrıyı inkar etme olgusunu kafada oluşturup, ötesi ile "sorgulayarak" meşgul olmaktır. başka bir şey değildir.
müslüman ise öyle değil. inanma üzerine bir görüş vardır.
birincisi, evet konu basit ama gelinen nokta sorgulamak değil konuyla alakalı yorumumu merak ettiyseniz zahmet edip aşağıdan bulabilirsiniz, bu kısıma yaptığım yorum diğer yoruma cevaben yazdığımdır konuya değil.
ikincisi, siz sorgulama kelimesini sadece dini şeyleri sorgulamak için kullanılan bir şey sandığınız sanırım. ateistliği de yanlış anladınız sanırım ki onlar tanrıyı inkar etmiyorlar öyle bir tanrı yok diyorlar bu ikisi arasında fark var ki o farkı burada şimdi sizinle tartışmak hiç istemiyorum. bahsettiğim konsepti anlamış ve ona cevap vermiş olsanız ben de size kesinlikle zahmet edip açıklardım ama aldığım cevap "ateistler sorgulamaz bu kendini meşgul etme ama müslümanlar öyle değil inanma görüşü" tarzı aşırı öznel çıkarımlar olduğu için devam edemeyeceğim.
güçlülük zayıflık konusunda herhangi bi değişim olmaz ateist de insan müslüman da insan fakat zeka konusuna gelecek olursak ateist daha zekidir tabi genelleme yapıyorum ben elhamdulillah müslümanım ama çok ateist gördüm hepsi de çok zeki mantıklı gelecek açıklamaları var çoğu müslüman bazı şeyleri açıklayamıyo ama onlar açıklayabiliyolar
atesistlerden kurulacak bir orduyu hayal dahi edemiyorum çünkü ateistler savaşmazlar. onlar eli silah tutan bireyleri değil. zekasıyla karşı tarafı alt edecek bireyleri düşlerler. bu da bilimin konuşması demektir.
inançsızlar daha etkili olur.çünkü hem düşünmenin gerektirdiği zeka faktörü var hem de inançsızlar için materyal olan önceliktir,metafiziksel ütopyalara inanmazlar.bir ütopya hedefleri varsa onun için sonuna kadar savaşırlar
askerlere tarihin her çağında en çok moral veren onları cephede tutan şey dini motivasyon ve din ile ilişkilendirilen milliyetçilik olmuştur bu nedenle din karşıtı bir ordu motıvasyon olarak müslüman bir ordudan eksik olacak ve sorunlar baş gösterecektir
müslüman dediğin zaman araplar da dahil oluyor ki onlar ötlektir, ancak türk diye tabir ettiğimiz bizler canımız pahasına savaşırız ve asla ölmekten çekinmeyiz. kaybedecek bir tek dinimiz var onu da şehit olarak tamamlamış oluruz. o yüzden allah türkü korusun ve yüceltsin
savaşırken önemli olan ne için savaştığın ve ne uğruna savaştığındir. bunun en net örneğini tarihe bakarsanız anlayabilirsiniz zaten. bugün günümüz casuslarınin ve fedailerinin neredeyse atası sayılan hasan sabbah ve fedaileri. bunların saptırılmış da olsa bir islam inancı vardı. kendilerinin cennetle ödüllendirdiklerinin bilincinde idiler ve bu inanç sayesinde hiç bir şekilde tereddüt etmeden gerektiği yerde canlarını saniye dusunmeden feda ettiler.
günümüz de gerçekten allah inancı ile içi dolu müslümanlardan oluşmuş bir ordunun önünde kaybedeceği bir savaş yoktur. kaybetmekten kasıt bir tarafın tamamen yok olması değil, müslümanlar için ölümde zaferdir, yaşamda. hiç bir ateistte yoktur ki içinde bir inanç olmadan savaş meydanında ölüm korkusuyla yüzleşip geri kaçmasın. ölüm korkusunu tadan bir ateistin inanmadığı allah'a inanmak için kaçacak delik arayacağı dakikaları da şimdiden öngörmek hiçte uzak bir ihtimal değil.
öncelikle ateistlerden kurulabilecek en zor şeyin ordu olduğunu düşünüyorum, savaşmayı kabul edeceklerini zannetmiyorum. fakat diyelim ki böyle ütopik bir şey oldu.
o zaman pek tabii müslümanlardan kurulan ordu daha işlevseldir çünkü öldükleri zaman cennete gideceklerine inanıyorlar. yani onlar bu savaşta ölmenin onlara fayda sağlayacağı kanısında hatta kanısında bile değil bundan kesinlikle eminler. üstelik kendi dinlerindeki insanlarla savaşmadıkları sürece bu işin mübah olduğunu da düşünebilirler. yani savaşta hayatta kalmaya yarayacak olan inancı default olarak sağlamış durumda olurlar.(hmm acaba savaşların felsefesi bununla mı ilgili(!))
fakat ateistler öldükleri zaman hiçbir şey olmayacağını düşünürler, bilirler. bu yüzden kendilerini toplanıp başkalarını katledecek kadar gaza getiremezler. getirmeye gerek duymazlar. inançlı insanlardan kurulmuş bir orduya göre çok daha güçsüz olurlar bu durumda, onları teşvik edemezsiniz hatta onları oraya zorla koyduğunuzu varsayarsak ölelim kurtulalım bile diyebilirler hızlıdan. bir çoğu savaşmanın politik olduğunu da bilir. hatta yine bir çoğu hiyerarşik bir düzenin için de bulunmayı daha en başından reddedebilir. bu insanların genel olarak kutsalı yoktur varsa da bilimdir, bu da fiziksel olarak savaşmayı otomatik olarak gereksiz bir eylem kılar onlar için.
fakat savaşları genelde daha çok ölenler değilde daha çok yaşayanlar kazanır moruk. söylediğin gibi inananlar - ki sadece müslümanlar değil, semavi dinlerin çoğunda tanrı ve din adına ölüm kutsaldır. - default olarak daha atik ve istekli olsalar da savaş zeka işidir. hele ki günümüz savaşlarında bilim ve fen alanında önde olan kazanır. ve evet dostum ateistler daha avantajlıdır bu durumda.
haklısın ben ekipmanların aynı koşullarda olacağını varsayarak bu şekilde düşündüm yoksa bilim tarafında yoğunluk kimdeyse o daha donanımlıdır. yani ben soruyu "salt müslüman ve ateist insanlardan oluşan iki farklı topluluk var(sadece insanlar topluluğu) ve bunlardan iki ayrı ordu kuruluyor, bu ordulardan hangisi savaş esnasında canla başla savaşır(birbirlerine karşı değil herhangi bir düşmana karşı)" olarak değerlendirdim diğer türlü söylediklerinin tamamına katılıyorum. mesela konsept soğuk savaş olsa, ateistlerden kurulan ekip daha başarılı olur kanımca.
ateistlerin "insandır candır olduremem, benim gibi düşünmese de yaşama hakkını elinden alamam" deyip bir savaş alanında daha merhametli olacağını düşündüğüm için ateistler kaybeder o savaşı
abi boyle konu açmayın ya sonra birbirleriyle dayılanıyolar uyuz oluyorum malmısınız size ne ya birisinin görüşüne karışmak, adam öyle diyosa ona göre öyle. bune ya sordugu soruya cevap yerine her şeyi yazıyolar. bu arada sorunun cevabı bence eğitime bağlı askeri eğitim tabiki eğer oda eşitse tamamen şans o da eşitse zaten 2 tarafta kazanamaz.
olup olabilecek en soğuk savaş olur tabi karsi tarafa da bagli. lakin bi ateistin merhametten cok mantigiyla savastigini varsayarsak. kitap falan atar lan bunlar cepheye sursek.
daha güçlüdür çünkü bir tanrıya dua edip zaman kaybetmez ve işlerini bir tevekküle bırakmazlar. ateistler düşünen ve plan yapan insanlardır. düşünmeseler ateist olmazlardı ya neyse…
aslinda kimse bunun cevabini bilemez cunku cevap ikisidir. misal bir musluman cok okuyorsa bir ateistten daha guclu olabilir yada ayni sekilde bir ateist cok okursa bir muslumandan guclu olabilir yani cevap kararsizdir //umut kaplanci
bir ateist 3 müslümandan daha iyi değerlendirir şartları aklinda din yargisi oldukca elin ayagin bagli onlar kosarak giderken biz attiğimiz 3 adımın 3.sü haram diye hic yurumuyoruz o yola aklinizi yapabileceklerinizi kısıtlıyorsunuz
sorgulayan bir grup çıkmaza girdiği zaman ilahi bir güce yalvarmaktansa çıkış yolu arayan bir grup başarısız olma ihtimali ilahi güçten destek bekleyenlerden daha düşüktür
bunun benzeri ordular vardır stalingard muharebesi yada moskova kuşatması bunlara örnek olabilir insanın yaşama yada öldürme içgüdüsü tanrısallığa bağlanmadan var olur. hatta öbür tarafta cennet olduğuna ve rahat bir yaşam inancına sahip olmayan biri daha cansiparane savaşa bilir. ayrıca orduların gücünü artık din yada insan sayısı değil teknolojik güç belirler. israil arap savaşlarıda buna örnektir. yaratıcı taraf tutmaz çalışan ve isteyen kazanır hep böyle olmuştur böyle olacaktır.
daha güçlüdür ve korkutucudur uyandırayım çünkü hiçbir sınırlama yok din konusunda sadece vicdan adam bir de çekmişse varya ooof karşıdakinin vay haline...
beyler asıl sorulması gereken soru şu ; bir insan evladı bunu neden merak eder ? kafasının içinde ne yaşıyor da ateistlerden kurulu bir ordu yaratıp müslümanlar ile savaştırdı.. ?
not: müslümanım
hadi müslümanı anlarım cihat anlayışı var.
ateistleri severim çünkü adam ayırmazlar,inanan kimse diye hor görmezler, kendilerini üstün tutmazlar,
kimseye zarar vermezler, kendi halinde etliye sütlüye karışmadan yaşar giderler. müslümanlar öyle mi herşeye herkese hatta müslümana bile karışacak illa.
eğer birgün böyle bir ordu kurulursa hak yiyen hayvanlara eziyet eden oan buna şuna karışan ayıran ayrıştıran şucu bucu diye insanları birbirine düşüren müslümanlar yenilir. geriye kalan diğer müslümanlar ve ateistler ve diğer bütün inanç sahipleri mis gibi yaşar bu dünyada
kendin gibi diğer ateistlerin de savaş yanlısı olacağını düşünmüyorum. insanın medeni bir şekilde konuşup anlaşamayacak şeyler olduğunu sanmıyorum ama illaki savaş olacaksa ateist daha güçlüdür. müslüman cihatçıdır işi kesip biçmek insan vurmaktır. çok plan yapmazlar 'bam bam' takılırsa genelde. ama ateistler günümüzde daha zeki daha düşünebilirler, dolayısıyla güzel bir plan iyi bir strateji ile daha güçlü olacaklarını düşünüyorum.
sora cevap beklentisine giriyorsun..
istersen bir bak ne yazıldı ne çizildi...
ikincisi, bir şeyi (ölümü) kafanızdan olmadık yere tespit yapıp, değerlendirmek ne kadar doğru?
yanı hastalık olarak görülmemişki zaten
devam edebilir
bir şeyi red etmek ve inanmamak güç katmaz.
askerlik de öyle.
müslüman askerde " ölürsem şehit, kalırsam gazi" anlayışı vardır.
ateistler de bu yok.
ölürsem "niyazi". kalırsam "canlı niyazi".
saçmalama.
demeden önce...
bir şeyi red etmek ve inanmamak güç katmaz, diyen birine güzel saçmalamışsın demekten başka ne denebilir ki
güçlü olsan derdin.
hadi selametle.
ilginiz ve alakanız varsa yardımcı olabilirim..
umarım anlarsınız
müslüman ordu. ateist ordu
burdaki mesaj da şu bana göre. ölmek..(savaş gül atma sanatı değil sonuçta)
gelinen nokta. sorgulayabilme.
sorgulamak bir insanı güçlü yapmaz. sürekli araştırmak güçlülük belirtisi değildir diyorum ben de.
suya ihtiyacı olar bir insanın en baştan "suyu" sorgulaması araştırması lazım.
hastanın önce ilacı sorgulaması lazım.
ateistler maalesef sorgulamıyor. veya doğru şeyi sorgulamıyor. sorguladığı şeyler tamamen, kendini meşgul etme ve zaman kaybetmeden ibaret.
tanrıyı inkar etme olgusunu kafada oluşturup, ötesi ile "sorgulayarak" meşgul olmaktır.
başka bir şey değildir.
müslüman ise öyle değil.
inanma üzerine bir görüş vardır.
ikincisi, siz sorgulama kelimesini sadece dini şeyleri sorgulamak için kullanılan bir şey sandığınız sanırım. ateistliği de yanlış anladınız sanırım ki onlar tanrıyı inkar etmiyorlar öyle bir tanrı yok diyorlar bu ikisi arasında fark var ki o farkı burada şimdi sizinle tartışmak hiç istemiyorum. bahsettiğim konsepti anlamış ve ona cevap vermiş olsanız ben de size kesinlikle zahmet edip açıklardım ama aldığım cevap "ateistler sorgulamaz bu kendini meşgul etme ama müslümanlar öyle değil inanma görüşü" tarzı aşırı öznel çıkarımlar olduğu için devam edemeyeceğim.
iyi günler.
bunun en net örneğini tarihe bakarsanız anlayabilirsiniz zaten.
bugün günümüz casuslarınin ve fedailerinin neredeyse atası sayılan hasan sabbah ve fedaileri.
bunların saptırılmış da olsa bir islam inancı vardı.
kendilerinin cennetle ödüllendirdiklerinin bilincinde idiler ve bu inanç sayesinde hiç bir şekilde tereddüt etmeden gerektiği yerde canlarını saniye dusunmeden feda ettiler.
günümüz de gerçekten allah inancı ile içi dolu müslümanlardan oluşmuş bir ordunun önünde kaybedeceği bir savaş yoktur.
kaybetmekten kasıt bir tarafın tamamen yok olması değil, müslümanlar için ölümde zaferdir, yaşamda.
hiç bir ateistte yoktur ki içinde bir inanç olmadan savaş meydanında ölüm korkusuyla yüzleşip geri kaçmasın.
ölüm korkusunu tadan bir ateistin inanmadığı allah'a inanmak için kaçacak delik arayacağı dakikaları da şimdiden öngörmek hiçte uzak bir ihtimal değil.
o zaman pek tabii müslümanlardan kurulan ordu daha işlevseldir çünkü öldükleri zaman cennete gideceklerine inanıyorlar. yani onlar bu savaşta ölmenin onlara fayda sağlayacağı kanısında hatta kanısında bile değil bundan kesinlikle eminler. üstelik kendi dinlerindeki insanlarla savaşmadıkları sürece bu işin mübah olduğunu da düşünebilirler. yani savaşta hayatta kalmaya yarayacak olan inancı default olarak sağlamış durumda olurlar.(hmm acaba savaşların felsefesi bununla mı ilgili(!))
fakat ateistler öldükleri zaman hiçbir şey olmayacağını düşünürler, bilirler. bu yüzden kendilerini toplanıp başkalarını katledecek kadar gaza getiremezler. getirmeye gerek duymazlar. inançlı insanlardan kurulmuş bir orduya göre çok daha güçsüz olurlar bu durumda, onları teşvik edemezsiniz hatta onları oraya zorla koyduğunuzu varsayarsak ölelim kurtulalım bile diyebilirler hızlıdan. bir çoğu savaşmanın politik olduğunu da bilir. hatta yine bir çoğu hiyerarşik bir düzenin için de bulunmayı daha en başından reddedebilir. bu insanların genel olarak kutsalı yoktur varsa da bilimdir, bu da fiziksel olarak savaşmayı otomatik olarak gereksiz bir eylem kılar onlar için.
bu arada sorunun cevabı bence eğitime bağlı askeri eğitim tabiki eğer oda eşitse tamamen şans o da eşitse zaten 2 tarafta kazanamaz.
neden tanımadıkları kişileri öldürüyorlar ?
neden ?
(pi: insan mantığını ...)
misal
bir musluman cok okuyorsa bir ateistten daha guclu olabilir
yada ayni sekilde
bir ateist cok okursa bir muslumandan guclu olabilir
yani cevap kararsizdir
//umut kaplanci